Barion Pixel
Menü

A derékfájdalom kezelése természetes módszerekkel

Veress Máté - HillVital
2021. 02. 26. 12:22:00

Lumbágónak is szokták nevezni a derékfájdalmat. A lumbágó a deréktájon vagy a hát alsó részén szokott előfordulni. A derékfájdalom akár hirtelen egy rossz mozdulat miatt is kialakulhat, de olyan eset is van, hogy napok kérdése a megjelenése.
 

A lumbágó egyre erősödhet, ezt pedig a hát alsó részén lévő idegszálak becsípődése okozza. A gerinc szakaszán ez a leggyakoribb akut fájdalom.

 

Nézzük melyek lehetnek a lumbágó kialakulásának okai:
 

- Akár egyetlen rossz mozdulat vagy hirtelen mozdulat.

- Amikor nem megfelelő módon emelsz fel egy nehéz tárgyat.

- Rendszeres megerőltetés is okozhatja.

- Az elhízás is hozzájárul a megjelenéséhez.

- A sok ülőmunka is hozzájárul, ezért ha teheted mindig állj fel és nyújtóztasd ki magadat.

- A mozgásszegény életmód.

- Akár lelki okok miatt is, vagy túlzott stressz esetleg a kevés alvás is okozhatja.

 

 

A derékfájdalom tünetei:

A legészrevehetőbb tünet a gerinc alsó részén létrejövő egyre csak erősödő, szúró és nyilalló fájdalom. Olyan erősen belehasíthat a fájdalom a derékba, hogy az illető alig bír lábra állni.

 

A mozgás is nehézkessé válik néha. A hátban lévő izmok nagyon görcsösen megfeszülnek és nem bír az egyén kiegyenesedni. Előfordulhat zsibbadás illetve érzékelés kiesés is.

 

Milyen kezelések ajánlottak?

Szokták mondani, hogy a legjobb kezelés a megelőzés, mivel a lumbágót nehezebb kezelni mint megelőzni.

 

Mindenképpen ajánlott a rendszeres mozgás amit nagyon jó formában tartja az embert és sokkal erősebbé teszi a hátat. Figyelj oda a testsúlyodra is, mivel akkor leveszed a terhet a hátadról és a derekadról. Ha ülőmunkát végzel akkor nagyon fontos a testtartás. Ha nehéz tárgyat emelsz, akkor behajlított lábbal és egyenes háttal guggolj le érte. Ha sportolsz, akkor mindig kezdd bemelegítéssel és fokozatosan emeld a terhelést. Amennyiben fizikai munkát végzel, akkor egy szünet után ne rögtön a nagy súlyokkal kezdd a munkát.

 

Ha már megvan a lumbágó, akkor nagyszerű gyógymód lehet a derék masszírozása. A derékmasszázs hatalmas előnye, hogy nem csupán a fájdalmat és a tünetet szünteti meg egy időre hanem a fájdalmat kiváltó okot is képes. Egy kezelés már akár azonnal hat, tehát nagy mértékben csökkenti a fájdalmat. Olyan eset is előfordulhat, hogy csupán egyetlen masszázsra van szükség és a fájdalom elmúlik rögtön. Masszázs közben ajánlott gyógynövényes balzsamot használni, ugyanis az gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik ami ilyenkor nagyon jól jön.  
 

Derék masszírozása.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés