Diétás párizsi-bundás csirkefalat recept
A rántott, panírozott húsok, zöldségek nem túl egészségesek, de nem feltétlenül kell száműzni az étrendünkből.
Egy kis változtatással egészségesebbé tehetjük.
Hozzávalók:
- ½ kg csirkemell
- 2 tojás
- pici tej
- teljes kiőrlésű liszt
- só
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
Vágd csíkokra a csirkemellet, kb. 5 x 2 cm-esekre. Enyhén sózd be. Verd fel a tojásokat, hígíthatod pici tejjel. Előbb a lisztbe forgasd bele a húscsíkokat, majd a tojásba, és már sütheted is! Tudjuk, hogy a bő olajban, zsírban sütés nem túl egészséges. De azzá teheted, ha jól választod meg a sütés technikáját. Már az is előre lépés, ha nem étolajat választasz, de a sütés módja is fontos. Gyorsan kell sütni, így a forró zsiradék gyorsan összekapja a bundát, és nem hagyja, hogy a hús megszívja magát zsiradékkal. Ez a módszer elsősorban a csirkemellre alkalmazható, mert az hamar átsül. Szóval, ha megsül, szedd ki papírtörlőre. Tálald ebédre vagy vacsorára salátával vagy valamilyen zöldségkörettel!