Menü
FIGYELEM! SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Ünnepi szállítás

Tisztelt Vásárlónk!

Értesítjük hogy a karácsonyi időszak miatt a futárszolgálatnál rendkívül megnövekedett a csomagszám, ezért nem tudjuk megígérni a 24 órás szállítást, előfordulhat 2-3 munkanapos késés. Abban az esetben ha reggel kap sms-t és/vagy emailt arról, hogy szállítja a futár, akkor fog érkezni. Ha nem kap ilyen üzenetet, akkor kérem ne várja a csomagot.
Ügyfélszolgálat: 0642/783-718; info@hillvital.com

Türelmét megköszönve, HillVital csapata

Égési sérülések kezelése otthon

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 08. 11:48:00

Először is mérjük fel, mekkora a baj.

Ha az égési sérülés nagyobb, mint a tenyerünk, ha az arcon vagy a nemi szervek tájékán helyezkedik el, akkor irány az orvos. Szerencsére az ezeken kívüli kisebb égési sérülések kezelése házilag is lehetséges.

Az égés súlyosságát sok tényező határozza meg.

Ezek között szerepelhet az érintett testfelület nagysága, az égés mélysége, foka, a sérült általános egészségi állapota és életkora. A csecsemők, betegek illetve az idősebb emberek veszélyeztetebbek.

Az égési sérülések szintjeiAz égést 4 fokozatra oszthatjuk.
 

Az I. fokú égésben csak a legfelső, bőrréteg károsodik, megduzzad, vörös és fájdalmas lesz.

A II. fokú égésben a bőr mélyebb rétegei is károsodnak, az érintett területen hólyagok jelennek meg, melyekben eleinte átlátszó, később sárga gennyes folyadék jelenik meg.

A III. fokú égés esetén már sokkal több hólyag jelenik meg. Ezek a hólyagok a bőr mélyebb rétegeiben jelennek meg. Az égett bőr szürke színű.

IV. fokú égés esetén a bőr és az alatta lévő szövetek már elszenesednek.
 

De ha biztosak vagyunk abban, hogy nem igényel kórházi ellátást, akkor hozzáláthatunk a seb kezeléséhez.

Első és másodfokú égési sérülés kezelése otthon!
 

- A sebet le kell hűteni! Tartsuk az égett felületet hideg folyóvíz alá kb. 15 percig. Jéggel nem szabad hűteni, a víz se legyen túl hideg. A hűtés több szempontból is fontos. Egyrészt csillapítja a fájdalmat, valamint megvédi a mélyebben lévő szöveteket a további károsodástól. Régebben a népi gyógyászat tejfölt ajánlott, ezt ma már elvetjük.

- Következik a seb lefedése, amelyhez steril gézlapot vagy kötszert ajánlunk. Így nem fertőződik tovább a seb. Vattát ne használjunk erre a célra, még sterilt sem, mert beleragad!

- Másodfokú égési sérüléseknél kis hólyagok jelennek meg a bőrfelületen. Ezekhez ne nyúljunk!

- Az égési sérülést ezután lekezeljük, melynek elsődleges célja a fájdalomcsillapítás. Erre a célra használhatunk Aloe Vera –gélt vagy körömvirágkenőcsöt.

- Utolsó lépésként bekötözzük a sebet. Az égési sebeket nagyon óvatosan kell kötözni. Ehhez is steril gézlapot és kötszert használjunk! 
 

Az elsőfokú égési sérülés gyógyulása általában 5-8 nap, a másodfokú 1-2 hét alatt múlik el. Abban ez esetben ha az égési sérülés gennyes és véres az otthoni ellátást követően forduljunk vele orvoshoz! A kifakadt égési sérülés kezelése sem házi vagy otthoni feladat, így ezt is bízzuk orvosra. A harmad- vagy negyedfokú égési sérülésekhez mentőt kell hívni.
 


Égésre házilag nagyszerű lehet még a méz is. Az antibakteriális hatása miatt segít megelőzni, hogy elfertőződjön a sérülés. Elpusztítja a baktériumokat és a fertőzést is megakadályozza.

A hólyagos égés kezelése nagyon fontos, mivel ez másodfokú égésre utal. Ebben az esetben el kell távolítani a hólyagot és megfelelő kötözésre lesz szükség. Ezt mindenképpen szakembernek kell elvégeznie. A kifakadt égési hólyag kezelése szintén orvosi szaktudást igényel, ezért ilyen esetben forduljunk vele orvoshoz. Sajnos a házi kezelgetés ilyen mértékű sérülés esetén csak ronthat a helyzeten.

 

A nap égési sérülés kezelése házilag könnyedén lehetséges. Nagyon fontos, hogy lehűtsd az égett felületet. Egy jeges borogatás nagyszerű lehet. Ha hólyag vagy pattanás jelenik meg, akkor nem szabad fogdosni illetve babrálni. Az aloe vera is segíthet mivel hűsít és gyógyítja a gyulladást. A leforrázott bőr kezelése aloe verával szintén hatásos lehet. Illetve ha nagyon hólyagos és fájdalmas, akkor mindenképpen ajánlott egy orvosnak megmutatni.
 

Az égési sérülések kezelése

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.