Barion Pixel
Menü

Egyszerű de hatékony praktikák köhögés ellen!

Sági Zsolt - HillVital
2021. 02. 09. 11:12:00

Köhögés elleni házi praktikák, melyek bármikor jól jöhetnek.

A felső légúti betegségek leggyakoribb tünete a köhögés.

Szerencsére gyógyszeres kezelés mellett léteznek házi praktikák is, melyek közül most hármat meg is ismerhetsz.

1. Mézes fokhagymatea:
Gyógyászatban gyakran használják a mézes fokhagymateát köhögés esetén. Hogy elkészítsük a teát ahhoz forraljunk fel 3 csésze vizet, amibe tegyünk 6 db megtisztított fokhagymát, majd forraljuk tovább 5 percig. Ha a főzet lehűlt úgy hogy fogyasztható állapotú akkor adjunk hozzá fokhagymát, 1 dl friss citromlevet és 1dl mézet is. Fogyasszunk ebből a teából naponta 3-szor fél csészével. Ez segít majd a nátha tünetek enyhítésében. A fokhagyma segít a nátha tünetek enyhítésében, a citrom magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, a méz pedig nagyon jó köhögéscsillapító.

2. Mézes fekete retek szirup:
Az elkészítéshez nincs szükség másra csak 1 nagy fekete retekre és mézre. Keressünk a zöldségesnél cékla méretű fekete retket. A szirup elkészítéséhez vágjuk  le a retek tetejét, a belsejét kaparjuk ki és az üregébe csurgassunk 2-3 evőkanál mézet. A retek levágott tetejét tegyük vissza és egy éjszakán át hagyjuk állni. A keletkezett levet másnap öntsük ki egy üvegbe és zárjuk le. Köhögés esetén ajánlott napi 1-3 teáskanállal inni belőle, és megelőzésként napi 1 teáskanállal is fogyaszthatunk a szirupból.

3. Reszelt torma:
A frissen lereszelt torma tisztítja az arcüregben lerakódott váladékokat. A tormától könnyebben megszabadulunk a váladéktól és a légzés könnyebbé válik. Könnyebb elkészíteni ha a tormát lefagyasztjuk, úgy hogy tudjuk még reszelni.

 

Köhögés elleni házi praktikák.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés