Menü

Mit tegyünk ha az ekcéma az arcon jelentkezik?

Sági Zsolt - HillVital
2021. 09. 22. 11:53:24

Az ekcéma általában egy elhúzódó, visszatérő betegség, melynek kiváltó okának tisztázása és kezelése igen hosszadalmas lehet.

Az ekcémának számos kiváltó oka lehet, melyek így két nagy csoportra oszthatóak.

Exogén ekcéma:

Ebben az esetben a tünetet többnyire külső, környezeti hatások okozzák. A bőrrel külsőleg érintkező allergének az azokra fogékonyaknál bőrgyulladást vált ki. Ilyenek lehetnek például bizonyos kozmetikai szerek, fém, por, pollen, különböző vegyszerek.

Endogén ekcéma:

Ilyen esetben az egyedi hajlam, fogékonyság játszik szerepet a bőrtünetek kialakulásában. Ide sorolható például az atópiás dermatitisz, amely már csecsemő- vagy gyermekkorban is megjelenhet. Azonban azzal is érdemes tisztában lenni, hogy endogén ekcémát okozhatnak a bőrön elszaporodó gombák vagy baktériumok antigénjei is.

Ezekkel azért érdemes tisztában lenni, hogy a későbbiekben egyszerűbb lehessen a kezelés.

Mi a teendő tehát ha az ekcéma arcon, illetve annak tájékán jelentkezik?

Ha használunk számos kozmetikai szert, melyet az arcunkra viszünk fel, akkor első körben érdemes arra gyanakodni. Sajnos elképzelhető, hogy a bennük lévő vegyszerek váltják ki a tüneteket. Ha nem alkalmazunk ilyen szereket, vagy ha már megszabadultunk tőle, de a tünetek nem enyhülnek, akkor érdemes lehet bevetni különböző balzsamokat és krémeket, melyek segítenek a kezelésben.

Ilyen lehet például a Dermasoft balzsam, amely kifejezette gyógynövényes tartalmának köszönhetően képes enyhíteni a kínzó ekcéma tüneteit. Gyulladásgátló és fertőtlenítő hatása mellett a viszketés csökkentésére is alkalmas.

Mindemellett ekcémásként a mindennapokban is érdemes odafigyelni néhány dologra.

Tisztálkodás és szépségápolás esetén válasszuk a kifejezetten ekcémás bőrre készített termékeket.

Étkezés esetén nem szükséges külön diétát tartani. (Természetes ez abban az esetben igaz, ha nem táplálékallergiáról beszélünk.) Fontos a változatos étrend, viszont kerülendő a fűszeres ételek fogyasztása.

Ruha kiválasztása esetén érdemes odafigyelni, hogy ha lehetséges, akkor csak pamut ruhanemű érintkezzen a bőrfelülettel.

Fürdőzés helyett javasolt a zuhanyzás, melyet követően speciális testápoló használata is követhet.

Ha mindemellett sem enyhülnek a tünetek, akkor javasolt bőrgyógyászt felkeresni és kideríteni, hogy pontosan mi is okozza a tüneteket.

Ekcéma az arcon

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.