Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Ezt tedd, ha fáj a derekad!

Ezt tedd, ha fáj a derekad!

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 15. 10:29:00

Ha te is gyakran teszed fel a kérdést, hogy fáj a derekam, mit tegyek, akkor most jó helyen jársz.
 

A derékfájdalom szinte az egyik leggyakrabban előforduló mozgásszervi panasz, amely az emberek többségének életét megkeseríti. Azonban gyakran a derékfájdalom egy tünetként is azonosítható.
 

Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a derékfájdalmat gerincsérv okozza. A valóságban azonban az esetek mindössze 4%-ban áll porckorongsérv a háttérben.
 

Az esetek közel 70%-ban a valódi okot a környező lágy részek, izmok és szalagok feszülése okozza. Ez kialakulhat rossz tartás, nagyobb súly emelése vagy akár a törzs hirtelen elmozdítása miatt is.
 

Mit tehetünk, ha fáj a derekunk?

A fájdalom jelentkezésekor az egyik legfontosabb a tehermentesítés és a pihentetés. Ilyenkor javasolt lefeküdni és a lábakat felpolcolni. A derék tehermentesítése mindenképp fontos!

Javasolt legalább 24 órát egy keményebb rugózású fekvőhelyen tölteni. Csak akkor keljünk fel, ha WC-re kell mennünk. A legtöbb derékfájdalom ezt követően sokat javul.

Ha ez után sem javul a helyzet, akkor 1-2 hét fekvés javasolt. Ilyenkor alkalmazzunk nem szteroid tartalmú, gyulladáscsökkentőket. Ezek lehetnek balzsamok, krémek, vagy akár gyógyszerek is.

A Mesterbalzsam ilyen esetben jól használható, ugyanis fájdalomcsillapító hatása mellett segít a gyulladás csökkentésében is.

Miután elmúlt a derékfájdalom, csak fokozatosan kezdjük el terhelni a derekat. Ne emeljünk, ne cipekedjünk, ha kell függőleges derékkal guggoljunk le. Lassanként végezzünk gerincerősítő tornát, vagy sétáljunk és folyamatosan hagyjuk el a fájdalomcsillapítókat.
 

Mikor forduljunk orvoshoz?

Ha a fentiek ellenére nem múlik el a fájdalom, vagy az hamar kiújul, akkor mindenképp forduljunk vele orvoshoz!
 

Azonnal tanácsos orvoshoz fordulni az alábbi esetekben:

  • a fájdalom folyamatos és intenzív, főképp fekvő helyzetben vagy éjszaka jelentkezik
  • a fájdalom kisugárzik az egyik, vagy akár mindkét lábba
  • az egyik vagy mindkét láb gyengeségét, zsibbadását, érzékkiesését okozza
  • esés vagy hátat ért ütést követően alakult ki
  • csontritkulása van
  • rendszeres szteroid kezelést kap
     

Fáj a derekam, mit tegyek?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.