Menü

A galagonya hatása, és amit tudnod kell róla!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 10. 21. 10:52:00

A galagonya hatása nem véletlenül annyira lenyűgöző.
 

A galagonya a rózsafélék családjába tartozik és számos változata, alfaja ismert. Hazánkban a leggyakoribb a cseregalagonya és az egybibés. Sátorvirágzatuk áprilisban és májusban nyílik. A virágos hajtásvéget májusban, piros bogyós áltermését pedig az első fagyok előtt, októberben szedik.
 

A galagonya hatása

 

A galagonya rendkívül jó szíverősítő és szívnyugtató hatással rendelkezik. Segít rugalmasan tartani a szívizomsejteket és az érfalat. Nagyon jó hatással van a stresszes valamint túlterhelt szívre.
 

A galagonyát gyakran emlegetik a szív megmentőjeként is. Ennek ellenére csak a 17. században kezdték el vérnyomás csökkentésre és szívpanaszokra alkalmazni. Előtte köszvény ellen alkalmazták.
 

Manapság a galagonya fogyasztását elsősorban szívproblémák esetén javasolják, ugyanis segíti, javítja a szívizom anyagcsere folyamatait, szabályozza a szívizom működését, valamint csökkenti a vérnyomást. Alkalmazható szívritmuszavarok, szívelégtelenség, valamint szívinfarktus utáni lábadozás esetén is. Gazdagon tartalmaz flavonoidokat, B-, valamint C-vitamint is. Fogyasztása megelőzés céljából is ajánlott.

Kifejezetten ajánlott a fogyasztása azok számára, akiknek stresszes a munkája, keveset mozognak, sokat idegeskednek, zsíros ételeket fogyasztanak, valamint dohányoznak. Ezen kívül azoknak is ajánlott a fogyasztása, akik álmatlansággal küzdenek.

 

A galagonya segítségével csökkenthetőek lehetnek egyes gyógyszeradagok
 

Németországban a gyógynövényekkel való orvoslás igen elterjedt. Ennek köszönhetően a galagonyát legalább húszféle orvosság alapanyagaként használják fel, így a leggyakrabban használt orvosságok egyikének számít.
 

Igaz, hogy a galagonya biztonságosan és hatásosan alkalmazható szívelégtelenség, valamint szívritmuszavar kezelésében is, ennek ellenére, mivel ezek akár életet is veszélyeztethető betegségek is lehetnek, a gyógyításhoz szakorvosra is szükség van. Aki az előírt gyógymód mellett szeretné a galagonyát is alkalmazni, annak javasolt a kezelőorvosával konzultálni.
 

A galagonya tea hatása

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!