Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gyógynövény teák az egészségmegőrzésért

2023. 07. 26. 10:03:00 hillvital.hu

A gyógynövények fontosságát már évszázadok óta tudjuk, a gyógynövények a népi gyógyászat alapjai.
 

A mai rohanó életben, amikor sokszor megfeledkezel az egészséges életmód szabályainak betartásáról, illetve amikor egyre több méreganyag jut a szervezetbe fontos, hogy megállj egy pillanata és végig gondold, hogy min és hogyan tudsz változtatni.

Régen a gyógynövény teák jelentették az elsődleges gyógyszereket, a szintetikus gyógyszergyártás csak a XX. század elején kezdte termékeit gyártani. A szintetikus gyógyszerek megjelenése egyre jobban háttérbe szorította a gyógynövény teák használatát.

A gyógynövény teák fogyasztása manapság kezd újra divatossá válni, hiszen az egészséges életmódhoz nem tartozik hozzá a felesleges szintetikus anyagok szervezetbe vitele. Az egészséges életmód pedig egyre népszerűbb, hiszen az ember kezd ráébredni arra, hogy semmi jót nem tesz testével, ha rengeteg műanyaggal tömi meg testét.
 

 

Talán most következett el újra egy változás, ami lassan visszahozza a természetes dolgokat, amely felhívja a figyelmet a környezetünk és testünk egészségének megőrzésére.

A tudatos életvitelben megszokottá, szinte hétköznapivá válik a gyógynövény teák fogyasztása. A tea kiválasztása, elkészítése és elfogyasztása már éppen elég ahhoz, hogy szervezetedre, egészségedre szánj egy kis időt ebben a rohanással teli világban. A gyógynövények felhasználási területei közül sokfélét ismersz, talán a legismertebb a főzetként vagy forrázatként alkalmazott módszert.

 

Tulajdonképpen a főzetből és a forrázatból készül az italként fogyasztható tea, de a nagyanyáink által bevált külső borogatás is így készül.
 

A gyógynövény teát használhatod még öblítésre, de különféle betegségek alkalmával, mint például a felfázás, ülőfürdőként is tökéletes.

A gyógynövény tea elkészítésénél nagyon fontos, hogy a növények megfelelő hatóanyagai megfelelően oldódjanak ki és csakis azok kerüljenek a felhasználásra szánt folyadékba. Fontos, hogy ismerd a gyógynövény teák hatóanyagait és a különféle teafüvek elkészítési módját. Léteznek például olyan teák, amelyeket nem szabad forrásban lévő vízzel leönteni.

 

Nem mindegy, hogy egy-egy teafű mennyi ideig ázik a vízben stb. A gyógynövény teák hatóanyaga legjobban akkor érhető el, ha nem ízesíted a teát, ám ha már kellőképpen kihűlt, akkor mézzel és citrommal még jobb hatás érhető el.
 

Gyógynövényes gyógytea egészségmegőrzésre.