Menü

Kutatják az édes üröm daganatellenes hatását

HillVital
2020. 01. 08. 08:04:00

Ez a növény megöli a rákos sejtek 98%-át 16 óra leforgása alatt.

A képen lévő gyógynövény a daganatos sejtek 98%-át megölheti mindössze 16 óra leforgása alatt. Ám ezt még csak egy kutatás mutatta ki.

Nevezetesen, a “Life Science” magazin publikálta először az édes ürömről azt, hogy az - amit a kínai orvoslás már régóta használ - a tüdőrák sejtek nem kevesebb, mint 98%-át megöli mintegy 16 óra alatt.

A gyógynövény önmagában a tüdőrák sejtek számát akár 28%-al csökkenti, de vassal együtt használva az édes üröm teljesen “törli” a rákot szervezetünkből és ahogy kísérlet mutatta, ez a növény e mellett az egészséges tüdősejtekre nem volt hatással. Azonban ez csupán egy kísérlet még, tehát a tüdőrák gyógyítása gyógynövényekkel még nem bizonyított.

Az édes ürömöt a múltban erős malária elleni orvosságként használták, de mára már bizonyított tény, hogy ez a gyógymód hatékony a rák elleni küzdelemben is. Amikor a tudósok a növényhez vasat adtak a tanulmány folyamán, a vas a rákos tüdősejtekhez kapcsolódott.

Az üröm szelektíven támadta a “rossz”, vasat tartalmazó sejteket, és a “jó”, egészséges sejteket érintetlenül hagyta. Általánosságban elmondható az eredmények szerint, hogy az édes üröm beavatkozik a rákos sejtek életébe.

A szirmaiból és a leveleiből nagyszerű szert lehet készíteni ami elpusztítja a rákos sejteket, azonban az egészséget nem károsítják. Ez a gyógyhatású gyógynövény elpusztítja a rosszindulatú sejteket, ezért remélhető, hogy nagyobb adagban adható lesz később a daganatos betegeknek. Az édes üröm (artemisia annua) készítmények megvásárolhatóak kapszula és kivonat formában. Többféle rákos sejtben is tesztelték a gyógynövény hatását és hatásosnak is bizonyult mellékhatások nélkül.

Ezt a növényt otthon magról is lehet termeszteni, kivonatát pedig csepp vagy kapszula formájában árusítják az interneten. Az édes üröm cseppek nagyszerűek lehetnek a bőrbetegségek kezelésére. A daganat összehúzó hatású növények közé sorolják, azonban ez még nem bizonyított tény. 
 

Az édes ürömöt az őszirózsafélék alcsaládjába sorolják. Ha eltöröd a szárát, akkor erős, aromás illat fogad és az íze is keserű. Az ürömfajok főleg a mérséklet övezetekben élnek mint a sztyeppe és a félsivatag. Magyarországon őshonos az egynyári üröm vagyis az édes üröm. Ez a növény már 2000 éve jelen van a gyógyászatban, a népi gyógyászatban több évszázada használják lázcsillapításra és maláriára is. Régen használták aranyérre és egyes bőrbetegségekre. Így néz ki közelebbről az édes üröm.

 

Az édes üröm csodálatos hatásai.

Az édes üröm tea fogyasztásáról és annak hatásairól különböző információk állnak rendelkezésünkre.

Különböző kutatások és tanulmányok is foglalkoztak már vele, azonban sajnos nem jelenthető ki egyértelműen, hogy az édes üröm gyógytea rák ellen 100%-an és biztonságosan bevethető, alkalmazható lenne mindenki számára. Minden esetre ha mégis úgy döntenénk, hogy fogyasztunk a teából, akkor arra érdemes odafigyelni, hogy 8-10 gramm szárítmányra nagyjából 5-10 dl forró vizet öntsünk, melyet langyosan fogyasszunk. A tea fogyasztása mellett javasolt a bőséges folyadékfogyasztás, valamint abban az esetben ha más gyógyszereket is szedünk, akkor használat előtt mindenképp javasolt orvossal egyeztetni róla! 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!