Mikrotápanyagok a szív számára
Minden ember számára fontos a szíve egészsége, éppen ezért fontos lehet ez a cikk neked is. Már régebben kiderült, hogy az antioxidánsok nagyon jó hatással vannak a szívre. Azért mert csökkentik a szívbetegség kialakulásához hozzájáruló stresszt.
A mikrotápanyagok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke kockázatát is. Már több kutatási is bizonyítja, hogy ezek a mikrotápanyagok nagyon sokat segíthetnek a szív egészségének a megőrzésében.
Nagyon fontos az omega-3 zsírsav ami megtalálható a halakban, a diófélékben és a növényi olajokban is. Az omega-6 zsírsavak szintén nagyon fontosak. Ezeket megtalálod a növényi olajokban a diófélékben és a magvakban is. Érdemes még figyelni a folsav, a magnézium, a cink, a Q10 koenzimre és az L-argininre is. Nagyon jó forrása ezeknek a halak, a tejtermékek, a bab, gabonafélék.
Nagyon fontos mikrotápanyag még az alfa-liponsav is. Ez egy antioxidáns ami természetes módon termelődik a szervezetben. Ez megtalálható a vörös húsokban, a sárgarépában, a céklában, a spenótban, a brokkoliban és a burgonyában is. Nagyon jó hatása van még a melatoninnak, valamint a növényi alapú polifenoloknak is, ilyen a kurkumin, a flavanol és a kvercetin is.
Az összes közül az omega-3 zsírsavak a leghatásosabbak mivel ez járul hozzá a legnagyobb mértékben a szív- és érrendszeri betegségek csökkentéséhez. Csökkenti a szívroham rizikóját valamint a szívkoszorúér-betegségekkel kapcsolatos eseményeket. A rendszeres folsav bevitel is nagy mértékben csökkenti a stroke kialakulását. A Q10 pedig méréskeli a szívelégtelenség kialakulását.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
