Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gyakori akné kezelési lehetőségek

2023. 10. 20. 11:23:00 hillvital.hu
Cikkek a témában
 

Az akné kezelésére számos különböző módszer és gyógyszer áll rendelkezésre, amelyeket az orvos az egyéni eset alapján javasolhat. Az akné kezelését általában a következő típusú kezelések alkotják:
 

Helyi krémek és gélek:
 

Benzoyl-peroxide tartalmú készítmények: Ezek segíthetnek az akné kialakulásának megelőzésében és a bőr gyulladásának csökkentésében.
 

Retinoidok (pl. tretinoin, adapalene): Ezek a szerek segíthetnek a pórusok tisztításában és a sejtek regenerálódásának elősegítésében.

 

Antibakteriális krémek (klindamicin, eritromicin): Ezek segíthetnek az akné kialakulását elősegítő baktériumok elleni küzdelemben.
 

Gyulladáscsökkentő készítmények (pl. kortikoszteroidok): Ezek segíthetnek a gyulladás és a duzzanat csökkentésében.
 

Az akné kezelése krémmel.


Szisztémás kezelések:

 

Antibiotikumok (pl. doxiciklin, minociklin): Ezeket orálisan alkalmazzák súlyosabb akné esetén, amikor a bőr mélyebb rétegeiben lévő gyulladásokat kell kezelni.
 

Hormonterápia: Bizonyos hormonális egyensúlytalanságok kezelésére alkalmazható, különösen nők esetén. Ezek a kezelések tartalmazhatják az orális fogamzásgátlókat vagy antiandrogén gyógyszereket.
 

Retinoidok (pl. izotretinoin): Az izotretinoin erős retinoid, amelyet súlyos akné esetén alkalmaznak. Azonban rendkívül fontos, hogy szigorú orvosi felügyelet mellett használják, mivel súlyos mellékhatásokkal járhat.
 

Lézerterápia és bőrmegújítás:
 

Lézerkezelések, mint például a lézeres terápia és IPL (intenzív impulzusfény) kezelések segíthetnek a bőr állapotának javításában és a hegek enyhítésében.
 

Kezelések a hegek enyhítésére:
 

-Mikrodermabrázió
 

-Kimetszési (sebészeti) beavatkozás
 

Az ekcéma krémek évszázadok óta használt kezelési formák. Hatásuk azon alapul, hogy bőrünk anyagcserét folytat, és felvesz anyagokat. Így képes arra, hogy a krémekbe kevert hatóanyagokat is felszívja, és eljuttassa a bőr alatti rétegekbe. A bemasszírozható kezelésnek a legnagyobb előnye, hogy a krémben lévő gyógynövény hatóanyag teljes egészében oda kerül és ott fejti ki hatását, ahol szükség van rá.
 

Gyógynövényes balzsamok tekintetében a legjobb választás a magas hatóanyaggal rendelkezőek. Ilyen készítmény a HillVital DERMASOFT EXTRA balzsam is, ekcémás panaszokra illetve aknéra is. Gyorsan beszívódva fejti ki, gyógynövényes hatását. Valamint a HillVital szappanok is nagyon sokat segíthetnek ha aknéval küzdesz. Szappanjaink különlegessége, hogy 100%-os termelő kecsketej hozzáadásával készülnek, és minden egyes szappan 1-1,5 hónapig érlelődik, hogy amikor a kezedbe kerül, akkor a maximális hatásfokkal működjön!

Akné lézeres kezelése.