Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A szemöregedés lassítása

A szemöregedés lassítása

Veress Máté - HillVital
2022. 12. 07. 10:43:00

A szemöregedés lassítása! A szem öregedését nem lehet ugyan megelőzni, de a látásunkat védhetjük.
 

Sőt, az öregedési folyamat lassítható, ha odafigyelünk az életmódunkra.
 

Ha a látásunkkal kapcsolatban bármilyen panaszunk van (homályos látás, fények illetve foltok villózása, a fényforrás körüli szivárvány, vagy akár csak fejfájás hosszan tartó közelre nézéskor), azonnal forduljunk orvoshoz.
 

A szem öregedésének tünetei a következők:

A szokásos olvasótávolságból a betűk összemosódnak. Huzamosabb olvasás során szemünk elfárad, fejünk megfájdulhat.

 

Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőriztessük a szemünket!
 

Idejében elkezdett kezeléssel megállítható a szem romlása. Bizonyos betegségek is - mint például a cukorbetegség és a magas vérnyomás - ártanak a szemnek. Tehát elsődleges szempont ezeknek az alapbetegségeknek a kezelése, gyógyítása. Sokat tehetünk a szemünk védelme érdekében, ha védjük a szemünket a nappal szemben! Használjunk UV-védős napszemüveget! Használjunk megfelelő erejű megvilágítást a munkánkhoz! Táplálkozzunk egészségesen, a szem meghálálja. Együnk bőségesen zöldséget és gyümölcsöt, ezek ugyanis általában nagy mennyiségű antioxidáns anyagot, A-vitamint és béta-karotint tartalmaznak. Ezek létfontosságúak az egészséges látás megőrzésében. Ha szemüveg szükséges, megfelelőt válasszunk!
 

Csak szakorvos által felírt szemüveget hordjunk, ne vásároljunk az üzletekben, piacokon. Rendszeresen ellenőriztessük, hogy a szemüvegünk még mindig jó-e. Egy nem megfelelő szemüveg rengeteget ronthat a látásunkon.
 

A retina alkotóelemei a lutein, a zeaxantin és a DHA.
 

Ezeket sajnos nem tudja előállítani a szervezet, és étrend-kiegészítőkkel valamint az étrenddel kell bejuttatni. A lutein és a zeaxantin megtalálható a spenótban, a káposztafélékben és a körömvirágban is. Az antocianinok megtalálhatóak a fekete áfonyában. A DHA omega-3 zsírsav főleg halakban és algában található meg. A lutein valamint a zeaxantin a makulában fordul elő. Ebből az életkor előrehaladtával egyre többet veszít az ember és ez látásromlással jár.

A szemromlás ellen nagyszerű lehet még a See vitamin is ami magas dózisban tartalmaz luteint, A- és E- vitamint is. Képes erősíteni a szemeket így pedig egészséges marad hosszú évekig.
 

A szemöregedés lassítása

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés