Menü

Idegbecsípődés a vállban? Így kell kezelni!

Veress Máté - HillVital
2021. 03. 08. 12:41:00

Az idegbecsípődés igen komoly fájdalmat képes okozni ha a vállban alakul ki. Rendkívül kellemetlen ha a karokban, nyakban vagy a kezekben alakul ki.

 

Amikor a vállban becsípődik egy ideg, akkor elsősorban fájdalmat, zsibbadást, gyengeséget és diszkomfort érzetet is érezhetsz valamint ezt az érzést nem csak a vállban tapasztalhatod meg.

 

Sok esetben érintheti a nyakat, a kezeket, az ujjakat és a karokat is. A legtöbb esetben csak egy rossz mozdulat következménye az idegbecsípődés. Ez létrejöhet akár sportolás közben vagy csak egy mindennapi mozdulatsornál is.

 

Az ok ott keresendő, hogy egy csont, vagy szövet nyomást gyakorol a környező idegpályákra ami okozhat feszülést valamint más kellemetlen érzést is. Az idegbecsípődés létrejöhet sok esetben csigolya degeneráció miatt is. Az idő múlásával a csigolyák közti zselészerű anyag úgymond elhasználódik és így csökkenni kezd a csontok közti távolság, ezután elkezdi irritálni a környező idegeket. A nyaki részen előfordulhat ízületi gyulladás, csontritkulás, csigolya csúszás, kisízületi kopás és porckorongsérv is.


Biztos felmerül benned a kérdés, hogy mit lehet tenni ha már kialakult a baj?


Ami fontos, hogy ne kapkodj! Van olyan eset is, hogy a fájdalom nagyon hamar elmúlik. Csak maradj néhány percig abban a mozdulatban ami kiváltotta a fájdalmat és lassan kezdj el mozogni. Ha nem múlt el a fájdalom, akkor ajánlott a hideg-meleg váltott borogatás használata, ez segít oldani az izmok feszültségét. A finom masszírozás is segíthet valamint a gyógynövényes balzsamok is, mivel azok a lehetséges gyulladást is kezelik. Kerüld a huzatot és az erős légkondicionáló használatát.

Ha ezek után sem javul semmit a helyzet, akkor keress fel egy szakorvost!

Ideggyulladás a vállban.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!