Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A jobb vállba kisugárzó fájdalom gyakori okai

2023. 06. 13. 13:44:00 hillvital.hu

A vállfájdalom kezelésére többféle lehetőség is van persze attól függően, hogy komoly betegség áll-e a háttérben vagy csak csupán egy görcs, húzódás, feszülés esetleg túlerőltetés. 
 

Az biztos, hogy akármi okozza egy egész napra képes elrontani az ember kedvét.

 

A vállfájdalom kezelése nem csak az életminőséget javítja hanem további problémákat is képes megelőzni. A vállfájdalom kezelése előtt mindenképpen fel kell mérni a fájdalom mértékét. Azt ki kell deríteni, hogy mi okozza a panaszokat. Az izomfájdalomnak négyféle oka lehet. Az izomfeszültség, az izomgyengeség, az izomgörcs és a csomók is. A vállfájdalom kezelése után érdemes elmenni orvoshoz vagy gyógytornászhoz. Vannak olyan esetek is amikor egy injekció is enyhülést is hozhat, mivel a görcsbe állt izmok nem tudnak ellazulni.
 


Vállfájdalmat okozhat még a gerinc és a porcok betegsége is.

 

Ha a tünetek nem enyhülnek, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

A vállfájdalom okai több dologra vezethetők vissza. A vállfájdalom egyik oka lehet a rossz matrac, tehát mindenképpen érdemes olyan matracot vásárolni ami kíméli az ízületeket, a gerincet és a vállat is. Nem szabad sokáig egy helyben ülni a számítógép és az íróasztal előtt. A háztartásban lévő dolgokat, tárgyakat mindenképpen könnyedén elérhető polcon kell tartani mivel ha hajlamos vagy a vállfájdalomra, akkor már egy rossz mozdulat is könnyedén sérüléshez vezethet.

A masszírozás mindenképpen nagyon jó hatással van a vállfájdalomra, de nem mindegy, hogy ki és hogyan végzi a masszírozást. Kaphatók különböző masszírozó gépek amelyek nagyon jók lehetnek. Jobb váll fájdalom illetve bal váll esetén is egy jeges fürdő és egy jeges borogatás nagyon hatásosan csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást is.  

Akármilyen könnyed mozgás vagy egy tempós séta is felüdülést jelenthet.

Az ilyenkor megemelkedett testhőmérséklet csökkenti az izomfeszültséget. A vállfájdalom kezelésére hatásos lehet ha fokozatosan nehezített tornagyakorlatokat végzel. Azért is fontos a tornagyakorlat mert a sok kíméléstől az izmok elgyengülnek. A koffeinnek is pozitív hatásai vannak a vállfájdalomra persze csak mértékkel.

Jobb vállba sugárzó fájdalom.