Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Készíts te is cérnametéltet!

Készíts te is cérnametéltet!

Veress Máté - HillVital
2019. 12. 05. 13:45:00

A régebbi időkben a házilag készített cérnametélt szinte minden háztartásban ismert és kedvelt tészta volt.

Sajnos annak ellenére, hogy sokan még mindig ragaszkodnak hozzá, egyre kevesebb háztartásban ismert a házilagos készítése.

Ez többek között annak köszönhető, hogy az évek során nagyanyáink által továbbadott receptek elvesztek, vagy egyszerűen időhiány miatt nem készítették őket, majd megfeledkeztek róla. Akármi is legyen az oka, nem mehetünk el amellett, hogy a húsleves cérnametélttel a legjobb igazán.

A házilag készített vagy házi jellegű cérnametéltek a legjobbak az állaguk és az ízük miatt. 
Emellett persze sokunk esetében a régi időket, édesanyáink főztjét is idézhetik. Szerencsére a cérnametéltet nem olyan nehéz csinálni otthon és nem is telik sok időbe, de elég kemény fizikai munkát igényel, viszont végeredményben mindenképpen megéri elkészíteni.

Több fajta recept is létezhet, hiszon sok esetben ezek szájról szájról, generációkról generációkra terjedtek, azonban most megosztunk veled egy cérnametélt receptet amit akár te is elkészíthetsz otthon.

Nézzük is milyen hozzávalókra van szükséged:
- 1 db tojás
- 12 dkg fehér liszt
- 1 csipet só

A tojást kemény tésztává kell gyúrni egy kis liszttel. Fontos, hogy olyan száraz legyen a tészta, hogy ne ragadjon össze a sodrófán. A kapott tésztát szinte papírvékonyra kell gyúrni. Nem probléma ha néhol gyűrött lesz. Fel kell tekerni sodrófára és végig kell vágni hosszában. Így fogsz kapni úgy 12-15 cm széles csíkokat. Ezután fel kell vágni vékony darabokra a cérnametéltet. Amikor sikerült egy adagot levágni, akkor be kell forgatni egy kevés lisztben és szétteríteni a nyújtódeszkán. A következő teendő csak annyi, hogy ki kell főzni. A megmaradt adagot hagyd szabadon estére vagy szárítsd meg egy konyharuhán és tedd el későbbre. A megmaradt tésztát viszont tovább kell főzni egy kicsit.


Készíts te is cérnametéltet!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!