Barion Pixel
Menü

A könyökfájdalom leggyakoribb okai

hillvital.hu
2022. 11. 04. 11:53:00

A legtöbb alkalommal a könyökfájdalom teljesen veszélytelen, de mivel nagyon sokfelé mozdul és sok tevékenységre használod ezért nagy fájdalmat is okozhat.

 

Nagyon összetett ízület a könyök, ez teszi lehetővé az alkar behajlítását és a nyújtását is.

 

A legtöbb mozdulat ennek szokott lenni a kombinációja, éppen ezért annyira nehéz meghatározni, hogy melyik mozdulat okozza a fájdalmat.


Nézzük is, hogy melyek a könyökfájdalom leggyakoribb okai!

Az egyik leggyakoribb ok a túlzott és megerőltető használat szokott lenni. Sok sport és munka jár a kéz és a csukló valamint karmozgatással, éppen ezért nagy az esély a sérülésre. Vannak olyan esetek amikor a könyökfájdalmat az artritisz okozza, de hajlamos a könyökízület a kopásra is, jobban mint a többi ízület. Belső könyökfájdalom esetében például előfordulhat, hogy a panaszokat a nyaki gerinc kopása, illetve a porckorong-bántalmak okozzák. Természetesen a pontos diagnózis felállításához orvosi vizsgálat szükséges. 

Érdemes azt is tudni, hogy a könyökfájdalom egy tünet aminek több oka is lehet, ilyen okok:

- Kartörés
- Könyökficam
- Golfkönyök
- Gyulladásos ízületi betegség
- Túlterhelt törés
- Teniszkönyök
- Idegbecsípődés
- Íngyulladás


A gyakran ismételt mozdulatok miatt mindenkinél kialakulhat a fájdalom. A leggyakrabban az asztalosoknál, a festőknél és az ácsoknál fordul elő a könyökfájdalom. Ha számítógéppel dolgozol, a sok egérhasználat miatt neked is megfájdulhat a könyököd.


Érdemes kipróbálnod a gyógynövényes balzsamokat amelyek nagyon sokat segítenek a gyulladás és a fájdalom legyőzésében is.  

A könyökfájdalom leggyakoribb okai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés