Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A legszebb márciusi virágok a kertben

2023. 03. 01. 08:48:00 hillvital.hu

A tavasz első hónapjaiban már több virág is bontja a szirmait az egész kertben. Most azt fogjuk bemutatni, hogy melyek a legszebb kora tavaszi évelő virágok. A neve ellenére nem a hóvirág az első nyíló lágyszárú virág a kertben, hanem számos más hagymás-gumós évelő virág képes megelőzni.
 

Ahogy melegszik az idő egyre több virág bújik elő a földből. Nézzük ezeket a virágokat.
 

Recéshagymájú nőszirom:
 

A nőszirmok az íriszek családjának a legkorábban ébredő tagja és valódi ékszere lehet a kertnek. Kékes és bordó színárnyalatú virágai vannak és már messziről meg lehet ismerni. Csoportba ültetve egy sziklakertbe a leglátványosabb. A hagymái télállóak és a talajban hagyhatók. A hagymáit ősszel kell elültetni 7-8 cm-es mélységbe, napos és jó vízáteresztő talajba.
 

Csinos szellőrózsa:

Ez sem egy hatalmas virág, mivel 15-25 cm magasra nő meg. A recéshagymájú írisz után nyílik néhány héttel. Mivel kicsi a termete, ezért nagyon jól illik a sziklakertbe. Közepes vízigényű virág. Kedveli a humuszban gazdag és laza termőtalajt.
 

Bőrlevél:

Nagyon értékes évelő virág a bőrlevél. Az örökzöld levelei az egész évben díszítik a kertet. A nemesített fajtái akár vöröses és bronzos árnyalatúak is lehetnek. Megél a napos és a félárnyékos helyeken is. Nem válogatós a talajban, de a legjobb neki a víztartó és tápanyagdús talaj. Használható vágott virágként is.
 

Nárcisz (Narcissus):

A nárciszok a tavasz egyik jellegzetes virágai, amelyeket gyakran márciusban ültetnek. Ezek a gyönyörű, illatos virágok többféle színben és formában léteznek, és az újjászületést és a megújulást szimbolizálják.


Jácint (Hyacinthus):

A jácintok tömött, illatos virágcsomóikról ismertek. Számos színben kaphatók, beleértve a fehéret, rózsaszínt, kékett és lila árnyalatokat. Márciusban gyakran ültetik őket, és gyönyörű színpompával tarkítják a kerteket.

Ha esetleg eddig nem ismerted ezeket a virágokat, akkor mindenképpen érdemes valamelyiket beszerezned és elültetned jövőre. Hidd el sokkal szebbé teszik az egész kertet.

Csinos szellőrózsa.

Tartalomhoz tartozó címkék: tavasz tavaszi kertészkedés virágok