Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Érdemes a maca gyökér fogyasztása! Mutatjuk miért!

2023. 08. 11. 14:35:00 hillvital.hu

A maca por egy szuperélelmiszer, amely vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint zsírsavakban is gazdag.
 

A maca gyökér por fogyasztása rendkívül jó hatással van a libidóra, valamint növeli a termékenységet is. Terhesség alatti időben azonban fogyasztása előtt mindenképp konzultáljunk orvosunkkal.
 

A maca gyökér por fogyasztása a nők és a férfiak számára egyaránt előnyös. Maca kapszula is létezik, de a por kiváló megoldás lehet.
 

A nők esetében segíthet az életminőség javításában, ugyanis jótékony hatással van a szexuális egészség, a termékenységre, valamint csökkenti a változó kori panaszokat.
 

Változó kori tünetek
 

A maca gyökér a magas tápanyag-sűrűsége és fitokémiai tartalma miatt kiegyenlítő hormonként hat. A maca gyökért fogyasztó nők az olyan változó kori tünetek csökkenését érezték, mint a hőhullámok, alvászavar, éjszakai izzadás, valamint depresszió.
 

Depresszió, szorongás és stressz csökkentése
 

Kutatások azt bizonyítják, hogy a természetes zsírsavak fontos szerepet játszanak a jó hangulat elérésében és a teljes agyi egészség támogatásában. A maca gyökérben található zsírsavak segítenek az agyi funkciók javításában, amelyek az elemző készség stabilitásáért, a kognitiv funkciókért, valamint a racionális gondolkodásért felelnek. Számos orvos javasolja is a az omega-3 zsírsavat a depresszió, szorongás, valamint a stressz tüneteinek a csökkentésére.
 

A termékenység növelése
 

A terméketlenség egyre nagyobb problémát jelent. Nem csoda, hogy sokan keresnek természetes gyógymódokat a termékenység javítására. Az eddigi kutatásokban eddig csak az állatokra összpontosítottak ezen a téren, viszont az eredmények nagyon kedvezőek. Képes a luteinizáló hormon növelésére, amely fontos szerepet játszik a termékenység javításában. Annak érdekében, hogy ezen a téren a legjobb hatást tudjuk elérni a legjobb választásnak a piros maca bizonyul. 


Energiaszint és teljesítmény

A maca gyökér hatása még folytatódik, hiszen híres a vitalitás és az energiaszint növelésének tulajdonított hatásáról. Sok ember észlelheti, hogy a maca fogyasztása javítja az éberséget, csökkenti a fáradtságot és növeli a fizikai teljesítményt.

 

Egy tál maca por