Mézes krémes sütemény karácsonyra
Nagyszerű sütemény lehet karácsonyra ez a mézes krémes. Készítsd el te is! Mutatjuk a hozzávalókat.
Erre van szükséged a mézes laphoz:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 kevés szódabikarbóna (csak egy késhegynyi)
- 3 evőkanál sertészsír
- 4 evőkanál méz
- 1 db tojás
- 4 evőkanál tej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 dl tej
- 100 gramm búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 20 dkg sárgabaracklekvár
A csokimázhoz csak 2 dologra van szükséged:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
Nézzük most pedig az elkészítését. Először a tésztát kell elkészíteni. A mézes laphoz valókat csak össze kell gyúrni félkemény tésztává. Ha kell hozzá még tej, akkor lehet hozzá apránként tenni.
A tésztát sodord rúd formára és oszd négyfelé. A 4 tésztát egy lisztezett felületen nyújtsd ki és egyesével süsd meg egy margarinnal kikent tepsiben. 200 fokra előmelegített sütőt használj. Vigyázz mert nagyon hamar megsül. Olyan színű tésztalapot kell kapnod mint egy zsemle. Érdemes a tepsi hátuljára tenni a tésztát mivel úgy könnyebb lesz róla lecsúsztatni a kész lapkát.
Most jön a töltelék. Forrald fel a tejet és lassan öntsd bele grízt, amikor megfőtt akkor keverve hűtsd ki. Amikor még langyos, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra kevert margarint.
A tölteléket oszd ketté, az első lapra kell kenni a fele tölteléket, a másodikat helyezd rá és kend meg lekvárral. Ezután jön a harmadik lap amire a krém második fele fog jönni. Ezt kell borítani a negyedik lappal és végül jön a csokimáz a tetejére.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
