Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Miért válasszunk BIO élelmiszereket? - Mutatjuk!

2023. 07. 04. 10:14:00 hillvital.hu

A „BIO” megjelölés a legismertebb hazánkban, de ennek alternatívái is használhatók, mint például a „organikus, eco, öko”, melyek lényegében ugyanazt jelentik.

A BIO körülmények között előállított élelmiszerek nagyon komoly ellenőrzésen esnek keresztül, a termék alapanyagainak előállításától a piacra kerüléséig. Így, aki bioterméket vásárol, egy fontos lépést tesz előre az egészséges élet útján.

A bio élelmiszerek fogyasztása

 

Hogy miért is éri meg nekünk bioélelmiszereket fogyasztani?

A biotermékek esetében nem találkozhatunk tartósítószerekkel, ízfokozókkal, egyéb szintetikus anyagokkal, állományjavítókkal, ezen kívül géntechnikailag módosított anyag sem található bennük. Ezáltal ezek az élelmiszerek nagy valószínűséggel nem fognak számunkra káros anyagokat tartalmazni. Azoknak az embereknek, akik a szintetikus termékek egy részére allergiásak, vagy esetleg daganatos betegségben szenvednek, érdemes kerülni a tartósítószerekkel és élelmiszeradalékokkal teli termékeket.

 

Kifejezetten érzékeny növényeink a gyógygombák, hisz a környezetükben lévő mindenféle anyagot képesek magunkba szívni és felhasználni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a gyógygombákat biokörülmények között termesszük, csak így tudunk káros anyagoktól mentes gyógygomba terméket kapni. Hazánkban Fülöpjakabon van az ország, s talán Európa egyik legnagyobb biogazdasága, ahol Gyöngyösi Sándor biokörülmények között termeszti gombáit. A ganoderma és a shiitake gomba után most már a süngomba és a gyapjas tintagomba nagyüzemi biotermesztését is sikerült megvalósítania.

 

A termesztéstől a feldolgozásig minden folyamatot a Biokontroll Hungária Kft ellenőrzi Fülöpjakabon. A gyógygombák rengeteg hasznos anyagot tartalmaznak, így például vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak tömege található meg az őrleményekben, így természetes forrásául szolgálnak ezeknek. A ganoderma gomba felhasználásával kávé, tea, csokoládé, valamint kozmetikumok is készülnek bio minőségben.

Miért érdemes BIO élelmiszereket vásárolni?