Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Hátfájás levegővételkor

Hátfájás levegővételkor

Sági Zsolt - HillVital
2020. 10. 20. 15:57:00

Miért fáj a hátunk, ha levegőt veszünk?

Igen gyakran fordul elő, hogy ilyesfajta fájdalmat a bordaközi izmok okoznak.

Ezek az izmok fontos szerepet töltenek be a mellkas felépítésében, valamint a légzésben is. Mivel azonban a többi izomhoz hasonlóan, ezek is megsérülhetnek, feszülhetnek, elszakadhatnak, ezért a sérülésekből adódóan különböző tünetekkel járhat.

Ilyen tünetek lehetnek az alábbiak:

  • éles fájdalom a hát felső részében
  • fájdalom a bordákban és környékén
  • hirtelen, levegővételkor szúró fájdalom a hátban
  • erősödő fájdalom ismétlődő mozgást követően
  • feszülés, merevség, görcs a hát felső részén lévő izmokban
  • fokozódó fájdalom köhögéskor, levegővételkor, illetve tüsszentéskor
  • érzékenység a bordák területén
  • hátfájás levegővételnél

A bordaközi izomsérüléseknek a leggyakoribb okai a sportsérülések, ütések, esések, valamint balesetek.

Ezen típusú fájdalom általában néhány nap alatt elmúlik. Azonban a fájdalom megszüntetésében saját magunk is segédkezhetünk. Alkalmazhatunk gyógykenőcsöket, melyek hatásosan csökkentik a fájdalmat és a gyulladást.

Abban az esetben viszont, ha ez a fájdalom néhány nap elteltével sem múlik el, főleg úgy, hogy még kezeltük is, akkor mindenképp javasolt orvoshoz fordulni vele.
 


Fáj a hátam ha levegőt veszek, mi lehet az oka?

Sajnos nem ilyen egyszerű meghatározni, hogy a szúró fájdalom a hátban levegővételkor pontosan minek is az oka, ugyanis több különböző oka is lehet a levegővételkor jelentkező hátfájásnak. Ezek közül vannak olyanok, melyek nem jelentenek nagyobb veszélyt, míg mások akár életveszélyesek is lehetnek.
Nézzük melyek ezek:

- Túlsúly
A többletsúly nyomást gyakorolhat a hátra és az ízületekre, aminek köszönhetően fájdalom alakulhat ki. Mély levegővételnél is jelentkezhet a hátfájás.

- Mellhártyagyulladás 
Ebben az esetben a légzés nehézkesé válhat és éles fájdalom jelentkezhet a vállakban és a hátban. Felismerhető többek között arról, hogy légszomj, köhögés és láz is kíséri.

- Tüdőgyulladás
Ha súlyos esetről van szók, akkor akár kórházi kezelést is igényelhet. Tünetei között megjelenhet láz, légszomj, valamint köhögés is.

- Gerincferdülés
Egyes esetekben a gerincferdülés olyan mértéket vehet, hogy nyomást gyakorol a tüdőre, ami fájdalmas légzést okozhat. Jellemző tünetei lehetnek még a járási nehézségek, valamint az egyensúlyvesztés is.

- Tüdőembólia
Ez életveszélyes is lehet, ugyanis akkor fordul elő ha vérrög alakul ki az egyik tüdőartériában. Ha felmerül az esélye azonnal mentőt kell hívni. Jellemző tünetei lehetnek a köhögés, esetleg vér köhögése, valamint légzési és szív panaszok.

- Szívroham
Szintén életveszélyes lehet. Gyanúja esetén azonnal mentőt kell hívni! Jellemző tünete a mellkasi fájdalom, nyomásérzet, légszomj, szédülés fájdalom a karban, vagy karokban, illetve hányás és hányinger, valamint állkapocsfájdalom.

Mi a helyzet akkor ha "levegővételnél fáj a lapockámnál"?

Ilyen esetben elsősorban ízület, porc eredetű fájdalom, vagy ritkább esetben csonttörés okozhatja a problémát. Ha hajlamosak vagyunk erre vagy a közelmúltban történt esetleg valamilyen baleset, akkor érdemes arra gyanakodni!

Miért forduljunk vele orvoshoz?

Abban az esetben ha a "levegővételkor fáj a hátam" illetve a " levegővételnél szúr a hátam" jellegű panaszok a házi módszerek, mint például a jegelés, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók, krémek esetén sem enyhülnek, akkor javasolt orvoshoz fordulni. Ez a fajta fájdalom, ha izom eredetű, akkor néhány napon belül enyhülni kezd. Ha ez nem történik meg, akkor lehetséges, hogy másfajta problémával állunk szemben.

Mivel felmerülhet akár bordatörés, mellhártyagyulladás, vagy idegi és szív eredetű probléma is, fontos a kivizsgálás.

Miért fáj a hátam, ha levegőt veszek?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.