Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A vállgörcs leggyakoribb okai

2023. 07. 07. 11:01:00 hillvital.hu

A vállgörcs hátterében gyakran a túlterhelt izmok állnak.

 

Kiváltó okai között különböző tényezők is szerepelhetnek.
 

Gyakran a hosszan tartó fizikai megerőltetés hatására alakul ki. Tehát egyszerűn túlterheljük őket. Ez egy gyakori és egyszerű probléma forrása. Ilyen esetben a legtöbbször maga a beteg is tisztában a kiváltó okkal. Tegyük fel lehet az edzés, vagy cipekedés. Ilyenkor segítségünkre lehetnek a különféle izomlazító krémek, melyek hatásosan képesek enyhíteni a panaszokat.

 

A szervezet kalciumhiánya is állhat a görcsös panaszok hátterében. Ezt mellékpajzsmirigy alul működése, valamint D-vitamin-hiány, a vese különféle megbetegedései és az egyoldalú táplálkozás is kiválthatja.
 

Sokszor azonban olyan esetek is előfordulnak, ahol nem csak a váll de a nyak is görcsöl. Ilyenkor mögöttes is problémák is lehetnek, amelyek a fájdalmat okozzák. Ebben az esetben a görcs mellé több, különféle tünet is csatlakozhat.

 

Ilyen lehet például a merevség érzése a nyakban, vállban vagy a mellkas felső részén. Fájdalom a fej mozgatásakor, valamint pattogó érzés, akár hang is.

 

Ilyen esetben az elsődleges probléma a rossz alvás. Bizony az elfekvésről van szó. A jobb váll fájdalom is létrejöhet a nem megfelelő alvástól.
 

A nyak egy összetett izomrendszerrel rendelkezik, amely folyamatosan végzi a munkáját. Ennek következtében ha nem jó pózban alszunk, könnyedén megsérülhet. Kialakulhatnak kisebb sérülések, húzódások, valamint izomgörcsök is. A fájdalom innen pedig könnyen kihathat a vállakra is.
 

Ebben az esetben már ha csak arra odafigyelünk, hogy milyen párnán alszunk, akkor nagyon sokat tettünk az egészségünkért. Ugyanis gyakori, hogy a nem megfelelő párna kiválasztása okozza a problémát.

 

A megfelelő párnának kellően keménynek kell lennie, hogy megtartsa a tarkót, valamint eléggé süppedősnek ahhoz, hogy a fej ne dőljön el se előre-hátra sem pedig oldalirányba.
 

Továbbá az is fontos, hogy a párnának nem a fejtetőt kell támasztania, hanem a tarkót. Ha erre odafigyelünk, akkor kevesebb eséllyel alakulnak ilyen jellegű problémák.
 

Bal vállban lévő görcs.

Tartalomhoz tartozó címkék: váll váll fájdalom váll görcs