A moringa por adagolása és nagyszerű hatásai
A moringa port a moringafa magjából készítik. A moringanak nagyon magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma.
A moringafa India északi részén őshonos viszont a magját Ázsiában és Afrikában is alkalmazzák már évszázadok óta.
Napjainkban már a világ többi részén is elterjedt és egyre ismertebb étrend-kiegészítőnek számít. Többféle formában is kapható, megtalálod kapszula, por, olaj, kivonat vagy teaként is.
A legegyszerűbb a por forma, ugyanis ezt a legkönnyebb használni. Az íze egy kisség kesernyés mint a magoké, a szárított levelei viszont magasabb mennyiségben tartalmazzák a hatóanyagokat.
Egy csésze moringa magban 3 kalória található meg valamint 8,5 gramm szénhidrát, 2 gramm fehérje és kb. 1 gramm zsír. Tartalmazza a napi szükséges C-vitamin mennyiséget, és a napi vasszükségletet is. Egy megbetegedés után segít a felépülésben.
Már több kutatás is igazolta, hogy a moringában nagyon sok antioxidáns található meg és a rendszeres fogyasztása gyulladáscsökkentő hatással van az egész szervezetre. Megvéd az oxidatív stressztől, megőrzi a szív egészségét és a koleszterinszintet is képes csökkenteni. A magoknak nagyon magas a rosttartalma ezért segíti az emésztést is.
A moringat egész nyugodtan beépítheted az étrendedbe, viszont a kesernyés íze miatt a por a legjobb, mivel azt bele lehet keverni akármilyen italba. 1 dl vízhez kell keverni 5 gramm moringa port. Keverheted smoothie-ba is de akár az ételeke is meglehet hinteni vele.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
