Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A körmön megjelenő pikkelysömör kezelése

2024. 06. 13. 12:59:00 HillVital

A pikkelysömörös betegek esetén előfordulhat az is, hogy a jellegzetes tünetek mellett a pikkelysömör körmön is jelentkezik.
 

A pikkelysömör különböző formákban jelentkezhet a körmön.
 

Pikkelyképződés a köröm alatt: Ebben az esetben előfordulhat, hogy a körömlemez alatt fokozódik a pikkelyképződés. Ilyenkor a körömágy erős pikkelyesedése miatt a körömlemez gyakran leválik.
 

Morzsalékos köröm: Ez akkor alakul ki, ha a pikkelysömör erősen károsítja a körmöt. A körömlemez erősen károsodik és sárgásan elszíneződik, továbbá már nem mindenhol teljes. Néhány esetben a köröm megvastagszik és töredezik valamint a köröm leválása a körömágyról is megtörténhet. A köröm pikkelysömör egy igen gyakori fajtája.
 

Olajfoltok jelentkezése a körmön: Az ilyen formájú elváltozás esetén jellemző a körömágy gyulladása. Nevének elnevezése egyben tünete is. A körmön sárgás elszíneződések láthatóak.
 

Érdemes tudni az elváltozásokról, hogy nem feltétlenül csak egy-egy típus jelentkezhet Az is előfordulhat, hogy egy vagy több körmön együtt alakulnak ki.
 

A körmön jelentkező pikkelysömör kezelése.
 

A korai pikkelysöröm köröm kezelések megkezdésének köszönhetően jelentősen megelőzhető a körmök további romlása. Sajnos itt azonban problémát jelenthet az, hogy a körmön jelentkező pikkelysömör jellegzetes tünetei akár később is jelentkezhetnek, míg a többi tünet akár gombás fertőzésre is utalhat. A kezelés mihamarabbi megkezdése érdekében, a tünetek, panaszok jelentkezésekor keressünk fel egy szakembert. Abban az esetben ha pedig tudjuk azt, hogy pikkelysömörben szenvedünk, akkor ezt mindenképp említsük meg!
 

Általánosságban elmondható, hogy az esztétikailag enyhén zavaró tünetek esetén, mint például az olajfoltok vagy apró lyukak, nem kerülnek orvosi kezelés alá. Abban az esetben ha a körömlemez a pikkelysömör miatt leválik vagy elváltozik akkor különféle gyógykészítményeket írhatnak fel a kezelésére.
 

Mivel a körmök lassan nőnek ezért a pikkelysömör köröm kezelése házilag, de akár orvosi segítség esetén is hosszadalmas lehet, amely hatalmas türelmet igényel az érintettek számára.
 

A körmön jelentkező pikkelysömör.

Pikkelysömör köröm képekkel ábrázolva

Pikkelysömör a körmön

Pikkelysömörös köröm