Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Idegbecsípődés? Ez segíthet!

2023. 06. 21. 09:11:00 hillvital.hu

Tudd meg mi segíthet idegbecsípődés esetén! Az idegbecsípődés egy nagyon gyakori és rendkívül kellemetlen és szinte akárkivel megtörténhet.

 

Akár egy váratlan mozdulat is okozhat becsípődést.

Gyakran korlátozhatja is a mozgást, sőt akár több ideig is. Az idegbecsípődés egy napokig tartó égő, szúró fájdalom, akár még érzékszervi zavarok is előfordulhatnak. Az egyik legrosszabb tulajdonsága az, hogy a fájdalom legtöbb esetben kisugárzik több testrészbe is. Legtöbb esetben ha a hátban történik a becsípődés, akkor azt érezni lehet a lábakban és a csípőben is.

 


Mivel az idegek gyulladásáról és irritációjáról van szó, ezért többféle kiváltó oka lehet a kialakulásnak. A legtöbb esetben az izmok feszülése áll a háttérben, az izommerevség és a görcs nyomást gyakorol az idegpályákra. Egy egyszerű rossz mozdulat is kiválthatja sportolás közben, vagy akár egy nem megfelelő edzésprogram is kiválthatja a problémát. Egy rossz testtartás is vagy a test egyoldalú terhelése is kiválthat becsípődést.

 

Az idegbecsípődés kezelése a kiváltó októl függ.

Legrosszabb esetben injekció vagy gyógyszer segíthet, ám lehet természetes módszereket is használni. Az idegbecsípődés kezelése otthon is lehetséges. Egy gyógynövényes készítmény is sokat segíthet. A meleg is nagyon jót tesz, ugyanis javítja az izmok vérellátását és enyhíti a feszültséget.

 

Ez meleg vizes palack és az egyes melegítőpárnák nagyon jók lehetnek meleg borogatásnak. A masszírozás is rendkívül jót tesz, mivel ellazítja az izmokat. Hogy elkerüld az izommerevséget, nagyon jó erősítő és nyújtó gyakorlatokat is végezni. Mindenképpen oda kell figyelni a mozgásra és a helyes testtartásra. Az akupunktúrát is lehet alkalmazni de akár csontkovácshoz is lehet fordulni. Akármelyik módszert választjuk fontos, hogy nem szabad kapkodni a baj esetén.

Érdemes néhány percig abban a testtartásban maradni ahol becsípődött az ideg, ugyanis már ez is csökkenti a tüneteket. Lélegezni kell lassan és mélyen. A problémás testrészt csak lassan kell mozgatni és nem szabad rángatni. 

 

Több gyógynövény idegbecsípődésre is hatásos lehet.

Ilyen esetben a gyógynövények krémek és balzsamok formájában lehetnek a hasznunkra. Idegbecsípődésre gyógyszer helyett helyi alkalmazású balzsamokat is használhatunk melyek fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek. A Salikort Extra is egy ilyen gyógynövényes balzsam, amely 15 gyógynövény felhasználásával nyújthat segítséget.

 

Tudd meg mi segíthet idegbecsípődés esetén