Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Aszalt szilvával töltött sertésszűz - Így készítsd el!

2023. 07. 04. 09:38:00 hillvital.hu

Az előre elkészített hidegtálak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ez annak köszönhető, hogy a készételeket igen sokan választják különböző rendezvények fogásaiként.
 

Természetesen ezt mi magunk is el tudjuk készíteni, így most megosztjuk veled az aszalt szilvával töltött sertésszűz receptjét. Az aszalt szilva rendkívül tápláló és egészséges gyümölcs, amely számos élettani hatással rendelkezik. 

Rosttartalom: Az aszalt szilva kiemelkedő rostforrás. A rostok segítenek az emésztési folyamatokban, elősegítik a bélmozgást, és csökkenthetik a székrekedést. Emellett segítenek fenntartani az egészséges vércukorszintet, és hozzájárulnak a testsúly és a koleszterinszint kontrollálásához. 

Magas antioxidáns tartalom: Az aszalt szilva gazdag antioxidánsokban, mint például a polifenolok. Az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szabad gyököket a szervezetben, csökkentve ezzel az oxidatív stresszt és a sejtkárosodást. Ezáltal elősegíthetik az egészséges öregedést és csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. 

Szív- és érrendszeri egészség:
Az aszalt szilva fogyasztása összefüggésbe hozható a szív- és érrendszer egészségével. A magas rosttartalom csökkentheti a koleszterinszintet, a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát. Az antioxidánsok is hozzájárulhatnak az érrendszeri gyulladás csökkentéséhez és az érfalak egészségének megőrzéséhez.

 

Hozzávalók 4 személyre:
 

- 80 dkg sertésszűz

- 25 dkg aszalt szilva

- 2 dl száraz fehérbor

- 1 ek. xilit

- 1 citrom

- panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

- kókuszolaj a sütéshez
 

Elkészítése:

Vágjuk be a húst hosszanti irányban, az elején és a végén hagyjunk ki 1-1 cm-t. Olyan lesz, mint egy csónak. Sózzuk be kívül - belül! Az aszalt szilvát tegyük be egy kis lábasba, öntsük rá a bort és a citrom kifacsart levét, majd szórjuk bele a xilitet. Forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni a levében. Ezután szedjük ki a léből, csöpögtessük le, és rakjuk bele a bevágott húsba. Fogjuk össze a húst, esetleg fogvájóval össze is tűzhetjük. Panírozzuk be a szokott módon, de ne fehérlisztben, használjunk teljes kiőrlésűt! Bő, forró kókuszolajban süssük ki! Szedjük ki papírtörlőre, s ha már nem annyira forró, egy éles késsel szeleteljük fel! Ja, előtte ne felejtsük el kiszedni a fogvájókat! Krumplipürével tálaljuk.
 

Aszalt szilvával töltött sertés.