Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szódabikarbóna tisztításra: Próbáld ki te is!

2023. 07. 13. 11:52:00 hillvial.hu

A szódabikarbóna a tisztításban is részt tud venni, így mosáshoz és takarításhoz is alkalmazhatjuk.
 

Használhatjuk bútorokra: A festett bútorok jól viselik, ha áttöröljük őket nedves szódabikarbónás szivaccsal. Nem fog bennük kárt tenni, sőt megőrzi a színeket is.
 

A tisztítás után elég csak áttörölni a felületet egy tiszta, száraz ruhával.
 

A használt mosogatószivacsot is beáztathatjuk 1 órára szódabikarbónás vízbe. Csupán oldjunk fel 4 evőkanál szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. Fertőtleníti a használt szivacsunkat.
 

Használhatjuk padlóra is. Keverjünk 1 csésze szódabikarbónát a meleg felmosó vízbe. Úgy tudjuk ezzel eltávolítani a szennyeződéseket, hogy megkíméljük a parkettát.

Akár a műanyag edényeket is el lehet vele mosni. Az ilyen ételhordók van amikor elszíneződnek és nagyon büdösek is lesznek. Csak keverj össze 4 evőkanál szódabikarbónát 1 liter vízzel és máris orvosolhatod a problémát.

 


 

A hűtőszekrényt is hatásosan szagtalaníthatod vele.

 

A szódabikarbóna magába szívja a hűtő kellemetlen szagát anélkül persze, hogy az ételek íze megváltozna. Nincs is más teendőd minthogy egy tányérba szósz egy kevés szódabikarbónát és beteszed a hűtő egyik polcára.

Ha egy kis vízhez szódabikarbónát keversz, akkor nem csak a koszt hanem a viaszos bevonatot is eltávolíthatod a zöldségekről és a gyümölcsökről is.

A konyhai szivacsokat és a törlőkendőket is megtisztíthatod szódabikarbónával, csak át kell mosni időnként egy szódabikarbónával őket.

Mire jó a szódabikarbóna a háztartásban még?

Nagyszerűen tisztíthatóak vele a szőnyegek és a kárpitok is.

 

Nagyszerű szagtalanításra és a kárpit tisztítására. Csak rá kell szórni a szódabikarbónát a szőnyegre vagy a bútorokra. Hagyd rajta 15-20 percet, aztán porszívózd fel.

Szódabikarbóna segítségével nagyszerűen fertőtleníthetőek a gyerekjátékok. Csak mosd át őket szódabikarbónás vízben. Ez nagyon hasznos legfőképpen betegségek után.

Érdemes egy kis szódabikarbónát is hozzáadni a mosáshoz legyen az akár színes vagy akár fehér. Sokkal tisztábbak lesznek a ruhák.

Nagyon hatásos penészirtó is a szódabikarbóna. Egy nedves szivacsra szórj egy kevés szódabikarbónát, és ezzel töröld át a kádat, a csempéket valamint a mosdókagylót is. A vízkő eltávolításában is segít.

 

Mit gyógyít a szódabikarbóna?
 

Szódabikarbónát néha alkalmaznak enyhe gyomorégés és gyomorfájdalom enyhítésére, mivel a szódabikarbóna lúgosító hatással bír. Azonban hosszú távú alkalmazása vagy túlzott mennyiségben történő fogyasztása negatív hatásokat is okozhat, mint például a vér pH-értékének megváltozása. 

Szódabikarbónát néha fogfehérítésre is használnak, mivel enyhén csiszoló hatással rendelkezik és eltávolíthatja a fogfelszínen lévő foltokat. Azonban ezt óvatosan kell végezni, mivel a túlzott használat eróziót okozhat a fogzománcban.


Használj szódabikarbónát felmosásra.