Barion Pixel
Menü

Fogfájással depresszióval küzdesz? Fogyassz tárkonyt!

HillVital
2015. 08. 04. 15:32:00

Fogfájásra használták régen, ugyanis ha rágcsálták, elzsibbasztotta a szájat. Érdemes kipróbálni fogfájás esetén, ha nem tudunk elmenni fogorvoshoz, és már nem bírjuk a fájdalmat. Addig rágjuk, míg pépes nem lesz, ezután helyezzük rá a fájós felületre, és hamar érzésteleníti a fogat.

De ha esetleg gyomorrontással vagy étvágytalansággal küzdünk, akkor tegyünk egy kis tárkonyt almaecetbe, és fogyasszunk el étkezés előtt 1 teáskanállal! Csuklás esetén is segíthet, csupán annyit kell tennünk, hogy addig rágjuk a tárkonyt, amíg el nem múlik a csuklás. Vágások, sebek, horzsolások fertőtlenítésére is használhatjuk. Antibakteriális hatása miatt gyorsan gyógyulnak a sebek.

Depresszió ellen fogyasszunk naponta 1 csésze tárkonyteát.

Szárított tárkonyt használjunk, és forrázunk le 1 evőkanálnyit. Az ebből létrejött teából fogyasszunk rendszeresen naponta. Ajánlott ízesítés nélkül fogyasztani, hogy a legjobb hatást érjük el. Hasznos lehet álmatlanságra, hangulatingadozásra és idegkimerültségre is. Be is lélegezhetjük a tárkony páráját ugyanezekre a problémákra. Termesztése sem olyan bonyolult, nem muszáj kertben termeszteni, elég neki cserép is, és kitenni az ablakpárkányra.

Fogfájásra használták régen, ugyanis ha rágcsálták, elzsibbasztotta a szájat. Érdemes kipróbálni fogfájás esetén, ha nem tudunk elmenni fogorvoshoz, és már nem bírjuk a fájdalmat.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!