Menü

Mi a teendő égési sérülés esetén?

Sági Zsolt - HillVital
2021. 07. 06. 13:06:00

Az első és legfontosabb az azonnali segélynyújtás!
 

Ilyenkor nem számít, hogy mi okozta a sérülést, a lényeg a gyors és hatásos kezelés.
 

A kisebb égési sérülések esetén a legfontosabb teendő, hogy folyó, hideg vízzel legalább 8-10 percen keresztül hűtsük a felületet. Ezzel csillapítható a fájdalom és a mélyebben lévő szövetek további károsodásának a megállításában is segít.

 

Ha az égési sérülés nagy kiterjedésű, akkor azon keresztüljelentős folyadékveszteséggel kell számolni. Valamint arról sem szabad megfeledkezni, hogy az égett testfelszín kitűnő behatolási pont a kórokozók számára.
 

Az égési sérülés fokozatai
 

 • I. fokú: Ide azon égések tartoznak, melyek csak a legfelső bőrréteged károsítják
 • II. fokú: Ilyenkor már a bőr mélyebb rétegei is károsodnak. Az érintett területen hólyagok képződnek, melyben először átlátszó majd később sárgás, gennyessé váló folyadék jelenik meg.
 • III. fokú: Ilyenkor már több hólyag jelentkezik, melyek sokkal mélyebbek. Ha megnyílnak közöttük az égett bőr szürke színű.
 • IV. fokú: Ilyenkor már a bőr és az alatta lévő szövetek elszenesednek.
   

Az enyhébb felületes égést általában a háztartási balesetek okozzák, azonban a napégésnek is hasonló hatása lehet.
 

Ezek a sérülések viszonylag jól gyógyulnak, és ha nem érintenek különösebben nagyobb testfelszínt, akkor általában orvosi ellátásra sincs szükség.

Ilyen esetben, mint ahogy azt már említettük is a legfontosabb, hogy a sebet folyó, hideg víz alá tegyük és nagyjából 8-10 percig tartsuk ott.

Ezt követően, ha rendelkezésre áll, akkor kössük be steril gézlappal és kötszerrel. Ne használjunk ragtapaszt és vattát!

Az ilyen enyhébb égési sérülések esetén alkalmazhatunk krémeket a tünetek enyhítésére.

A Körömvirág krém egy ilyen gyógynövényes krém. Mivel csak természetes összetevőket tartalmaz nem vált ki mellékhatásokat. Segít az égett terület gyógyításában és a fájdalom enyhítésében. Alkalmazásához csak egyszerűen vigyük fel az érintett területre.
 

Mi van, ha súlyosabb a sérülés?
 

Közepesen mély, és mély II. II. és IV. fokú égési sérülésnél azonnal értesíteni kell a mentőket!

Fektessük le az érintett személyt, ugyanis a fájdalom és folyadékveszteség miatt fennáll a sokkveszély!

Az égett terület közeléből távolítsunk el minden ékszert, cipőt és ruhát. Ha valamilyen módon beleragadt az égett felületbe, akkor ne nyúljunk hozzá. Ezt követően egy tiszta ágyneművel takarjuk be a sebet, hogy megóvjuk a fertőzéstől.
 

Mikor gyanakodjunk légúti égésre?
 

 • ha a baleset zárt helységben történt
 • ha az orrban lévő szőrszálak megperzselődtek
 • a sérültnek rekedt hangja van
 • légszomjjal küszköd
 • köhög és köpete fekete szemcséket tartalmaz
 • a nyelv fájdalmas, dagadt és vörös színű
   

Ilyenkor az egyetlen, amit tehetünk a mentő kiérkezéséig, hogy javítjuk a sérült oxigénellátását. Vigyük friss levegőre, lazítsuk meg a ruháját, esetleg itassunk vele jeges vizet.

 

Ezt kell tenni égési sérülés esetén.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.