Az 5 legjobb természetes d-vitamin forrás
Egy érdekesség amit talán te is tudsz, hogy már 30 napon töltött perc is képes biztosítani a napi D-vitamint a szervezet számára. Sajnos viszont a napi a téli és az őszi hónapokban nem nagyon bújik elő.
Vannak ételek is amelyek tartalmaznak D-vitamint de mindenképpen ajánlott étrend-kiegészítőt is szedni mellette mert az ételek nem képesek annyit nyújtani amennyire szükséged lenne.
Most olyan D-vitamin forrásokat ismerhetsz meg amelyek kifejezetten sokat tartalmaznak.
Tojássárgája: Nagyon hasonlít a színe a napra, de nem ezért tartalmaz sok D-vitamint. A narancsos színéért felelős béta-karotin a szem egészségét is segíti, ezért kifejezetten ajánlott látásproblémával szenvedőknek.
Étcsokoládé: A 75% fölötti kakaótartalmú csokoládék nagyon antioxidánst és D-vitamint tartalmaz. Kifejezetten magas a D-vitamin tartalma. Ajánlott a fogyasztása csontritkulás esetén is. Fontos, hogy mértékkel fogyaszd.
Gomba: Az egyetlen növényi D-vitamin forrás a gomba. Nagyszerű salátákba vagy köretként is. Nagyon magas a D-vitamin tartalma. Fogyassz rendszeresen ehető gombát.
Szójatej: Főleg a vegetáriánusoknak ajánlott a szójatej. D-vitamin mellett sok antioxidáns és ásványi anyag is található benne.
Halak: A legjobb a lazac, a szardínia és a makréla. A D-vitamin mellett tartalmaz a makréla még omega-3 zsírsavat is ami nagyon fontos a szervezet számára.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
