A hal és a sütőtök is nagyon egészséges, ha pedig ezt a kettőt kombinálod, akkor valami különlegesség születik. Készítsd el te is a halat sütőtöklevessel. A hozzávalók 4 személyre elegendők.
Nézzük is, hogy mikre van szükséged:
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 3 evőkanál thai vörös curry paszta
- 200 ml kókusztej
- 3 csésze (750 ml) csökkentett sótartalmú csirke- vagy halalaplé
- 4 ázsiai (piros) eschalot, vékonyra szeletelve
- 1 hosszú piros chili, vékonyra szeletelve
- 250 g sütőtök meghámozva, 2 cm-es darabokra vágva
- 1 zöld paprika csíkokra vágva
- 2 evőkanál tamarind szósz
- 2 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál barna cukor
- 600 g bőr nélküli, darabos halfilé, 3 cm-es darabokra vágva
- 100 g bébispenót levél
Most pedig következzen az elkészítése:
1. Melegíts olajat egy serpenyőben közepes-magas lángon. Add hozzá a currypasztát, és keverés közben főzd 2 percig.
2. Add hozzá a kókusztejet, az alaplevet, az eschalotot, a chilit és keverd össze. Add hozzá a sütőtököt, a paprikát, a tamarindot, a halszószt, a cukrot és egy csipet sót, és főzs 20 percig, vagy amíg a sütőtök megpuhul.
3. Add hozzá a halat, és párold 5 percig, vagy amíg a hal puha nem lesz.
4. Helyezd a spenót felét 4 meleg tálba, és tedd rá a halat és a zöldségeket. Szórd meg a maradék spenóttal, majd a tetejére öntsd a szószt.