Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szívvédő tevékenységek

2020. 10. 30. 17:13:00 Sági Zsolt - HillVital

A szívbetegségek és a stroke 80%-át meg tudnánk előzni életmódbeli változtatásokkal.

Tudd meg, milyen napi szokások védik a szívedet a tudtod nélkül.

Mozgás: Legyen a mozgás életünk mindennapos része. Szívünk egészsége érdekében naponta legalább 30 perc olyan testmozgásra van szükség, amely emeli a pulzusszámot. Éljünk aktív életet! Sportoljon együtt az egész család. Szervezzünk olyan programokat, ahol közösen mozoghatunk. Lehetőleg csökkenteni kell a tévénézéssel és a számítógépes játékokkal töltött időt. Válasszunk olyan hobbit, amelyek több mozgást igényelnek. A rendszeres mozgás segíti a napi stressz levezetését is.

Dohányzással való felhagyás: Saját és családunk egészsége érdekében ne dohányozzunk! Amennyiben dohányzunk, próbáljunk meg leszokni. A dohányzásnak nincs egészséges mértéke.

Egy pár szál is káros lehet, és jegyezzük meg: soha nem késő abbahagyni.
Ha mégsem tudunk lemondani, semmiképpen se dohányozzunk gyermekünk jelenlétében, hadd éljen dohányfüst-mentes környezetben. Időben beszélgessünk el gyermekünkkel a dohányzás egészségre gyakorolt káros hatásairól.

Csokoládéfogyasztás: Kutatások azt bizonyították, hogy a csokoládéfogyasztás is szerepet játszik a szív egészségének a megőrzésében. Persze nagyon fontos a mértékletesség, tehát ne együnk mindennap kilószámra csokoládét, hanem rendszeresen együnk, de keveset.

Nevetés: A nevetés könnyíti a hangulatunkat, így leveszi a terhelést a szívünkről. Ellazítja a szívben megfeszülő izmokat, serkenti a szívet és a tüdőt, nagyban segíti a pihenést, és csökkenti a szervezetünk feszültségszintjét.

Megfelelő mennyiségű alvás: Ajánlott napi 7-8 óra alvás minden éjszaka, hiszen ennyi alvás biztosan segíti a szívünk regenerációját. Az alváshiány nagyon káros, hiszen növeli a szívinfarktus és a stroke kockázatát. A megfelelő alvás felfrissíti a szívet, és csökkenti a betegségek kialakulását.

Szívvédő tevékenységek