Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A lutein védi a retinát

A lutein védi a retinát

Veress Máté - HillVital
2021. 12. 09. 12:34:00

A lutein a béta-karotinnal együtt tartozik a karotinoidok vegyületcsoportjába. A legfőbb forrásai a spenót és az egyéb sötét zöld leveles zöldségek.

 

A spenóton kívül még nagyszerű forrása a káposztafélék, de egyébként szinte minden zöldségféle tartalmaz valamilyen mennyiségben luteint. Tehát nagyon fontos, hogy fogyassz minél több zöldséget (petrezselyem, fehérrépa, brokkoli, cukkini, borsó, kukorica), mivel hozzájárulnak a szem védelméhez. A növények egyébként a luteint a kék színű fény elnyeléséért valamint az antioxidáns tulajdonsága miatt használják. Nagyszerű beviteli forrása még a tojássárgája valamint az élénk színű gyümölcsök is.
 

Hiány tünetei is lehetnek amelyek a következők!
 

-          Látáskárosodás

-          Fakó és száraz bőr
 

De mégis mi a szerepük?
 

A lutein és a zeaxantin képesek elnyelni a nap káros sugarait valamint képesek semlegesíteni a retinában lévő szabadgyököket. Ezzel csökkenthető a sárgafolt-degeneráció veszélye is. A sárgafolt-degeneráció egy idősebb korban jelentkező szembetegség ami akár látásvesztéssel is járhat. A retina középső részén vagyis a sárgafoltban vagy a makulában találhatók a látóidegek, tehát ez a terület teszi lehetővé az éleslátást. A sárgafolt tartalmazza a szervezeteben a legnagyobb mennyiségben a luteint és a zeaxantint is. Az a szerepük, hogy kiszűrjék azokat a fénysugarakat, amelyek a homályos látáshoz vezethetnek. A lutein és a zeaxantin végülis sárga festékanyagok amelyek elnyelik a kék fényt amelyek a károsodást okozhatják. Sajnos az emberi szervezet nem képes elegendő luteint előállítani, éppen ezért kell a vitaminok és ételek által pótolni a kellő mennyiséget. Mi a HillVital See vitamint ajánljuk neked ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz luteint, tehát a napi mennyiséget tudod vele pótolni egyszerűen.
 

Érdekesség, hogy a luteint a színe miatt előszeretettel alkalmazzák az élelmiszerek színezőanyagaként is. Használják még a baromfi tenyészetben is, mivel a szárnyasoknak sárgás színű lesz a bőre és sokkal élénkebb tojássárgáját kölcsönöz.

A lutein a szem védelmezője.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.