Menü

Néhány zöldség amiket ne fogyassz nyersen

Veress Máté - HillVital
2021. 04. 28. 11:31:00

Sok étel mint a hús elfogyasztása komoly egészségügyi problémákkal járhat, de vajon ez a helyzet a zöldségekkel is?

 

Azt gondolná az ember, hogy nyersen is meg lehet enni minden zöldséget, pedig ez nem így van. Most megtudhatod, hogy melyik zöldséget kell hőkezelve fogyasztani.


A burgonyában található keményítő főzés, sütés vagy párolás nélkül nehezebben emészthetővé teszi a növényt és így puffadás és gázképződés alakulhat ki. Nem ajánlott zöld és éretlen burgonyát fogyasztani valamint azt sem érdemes ami már ráncos vagy csírázik. Az ilyen krumplikban sok a szolanin nevű anyag ami egy mérgező vegyület. Akár az idegrendszert is megtámadhatja.


A keresztesvirágúak közül a karfiol, a brokkoli, a kelbimbó és a kelkáposzta is sok jótékony hatással rendelkezik viszont nyersen fogyasztani egyiket sem ajánlott. Csak árt a szervezetnek a nyersen fogyasztása. Olyan szénhidrátokat tartalmaznak amelyek könnyedén emészthetőek de okozhatnak puffadást, gyomorfájdalmat illetve gázképződést is.

A spárga nem annyira káros nyersen mint a burgonya és a keresztesvirágúak, viszont ezt is meg kell legalább párolni mielőtt elfogyasztanád. Könnyebben felszívódnak így a benne található vitaminok (A-,B-, C-, E- és K- vitamin), ásványi anyagok és az egyéb szükséges tápanyagok.

Sok forrás szerint a nyers csíra egészséges mivel nagyon sok enzimet, fehérjét, rostot és esszenciális zsírsavat tartalmaz. Megtalálható benne viszont az E-coli baktérium is valamint olyan anyagok is megtalálhatóak benne amelyek gátolják a pajzsmirigy és az immunrendszer működését. Nem ajánlott a nyers csíra fogyasztása várandós nőknek, gyerekeknek és 60 év felettieknek sem.

A vörös vesebab egy nagyon jó rostforrás, koleszterincsökkentő hatással is rendelkezik. Biztosítja a lassú energiafogyasztást. Nem ajánlott viszont a fogyasztása hőkezelés nélkül. Okozhat akár émelygést, hasmenést, hányást a benne található lektin miatt. A lektin egy fehérje ami megtalálható a növényekben és az állatokban is. Sok folyamathoz elengedhetetlen. A nem megfelelően elkészített vörös vesebab sajnos akár komoly tüneteket is okozhat.


Néhány zöldség amiket ne fogyassz nyersen

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.