Menü

Ismerd meg a váll és karfájdalom lehetséges okait!

Veress Máté - HillVital
2021. 07. 09. 11:34:00

A váll és karfájdalom hátterében számos elváltozás vagy betegség szerepelhet.
 

A váll és karfájdalom már a nyaknál elkezdődhet. Gyakran azért nehéz feladat eldönteni, hogy valakinek valóban a válla fáj-e, ugyanis itt lépnek ki a gerincvelőből a vállat és az egész felső végtagot, de részben a mellkasi valamint hasi zsigereket is beidegző ideggyökök.

 

Bár a panaszok sokszor meglehetősen bizonytalanok, leggyakrabban felső végtagi fájdalom, zsibbadás érzés valamint a felkar mozgathatóságának fájdalmas korlátozottsága jelentkezik.

 

A vállfájdalom okai között leginkább ízületi valamint izom eredetű problémák állnak.

 

Az okok, melyek vállfájdalmat okoznak, igen széles körben mozognak.

A váll és karfájdalom okai lehetnek helyben kialakult elváltozások, vagy akár más területekről kisugárzó fájdalom következményei.

Kisugárzó fájdalmat részben a nyaki gerinc kopásos elváltozása okozhat. Ilyenkor a fájdalom a fej mozgatásakor erősödik. Főleg ha az érintett oldal felé, vagy az ellenoldal felé billentjük a fejet.

Életkor szerint különböző problémák állhatnak a háttérben. 20-30 éves kor leggyakrabban a sportolóknál fordul elő úgynevezett elakadási szindrómák. 40-50 éves kor között az ízületek körül kialakult fokozódó meszesedés a leggyakoribb probléma.

 

Meszesedéssel járó íngyulladás

A vállfájdalmak gyakori oka a meszesedéssel járó íngyulladás. A heveny fájdalom esetén a beteg hirtelen érez erős fájdalmat, ami miatt aztán megpróbálja csökkenteni a mozgásokat. A felkar fölött kialakul egy duzzanat, amely igen fájdalmas. Krónikus fájdalom esetén az ín tapadásánál mészlerakódások jönnek létre. Ilyenkor a vállfájdalom időnként előjön, majd megszűnik.

 

Kéz-váll szindróma

A kéz-váll szindróma egy eddig még nem tisztázott hátterű betegség, amely viszont igen gyakran áll a vállfájdalom hátterében. Igen gyakran jelentkezik idős betegek esetében, akiknél az egész felső végtag beduzzad és fájdalmas.
 

Vállficam

Sajnos ez is megemlíthető a gyakori okok között. Leggyakrabban sérülés hatására jön létre. A felkar fejét ilyenkor az ízületi tokon kívül lehet tapintani, egy fájdalmas duzzanatként.
 

Mitől fáj a vállam és a karom?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.