Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ételek, amik javítják a vérkeringést

2023. 06. 14. 11:26:00 hillvital.hu

Sajnos a mai világban a mű- és túlcukrozott ételek miatt könnyebben alakulnak ki problémák az érrendszerben, amik akár végzetesek is lehetnek.  
 

Változtass tehát minél hamarabb, amíg még nem késő. Nézzük is, hogy milyen vérkeringés javító ételek állnak a rendelkezésünkre!
 

Csípős ételek
Ha szereted a csípős paprikát és a csípős ételeket, akkor nagyon jót úton haladsz az egészséged megőrzésért. Hiszen A- és C- vitamintartalmuk jótékony hatással van a szervezetre. Emellett megemelik test hőmérsékletét, aminek köszönhetően a kitáguló erekben a véráramlás felgyorsul és megnövekszik.

 

Melasz
A melasz egy sűrű szirup, amely erősíti az immunrendszert és csökkenti a menstruációs görcsök fájdalmait. Emellett segíti a szervezet vörösvérsejt termelését a vas és ásványi anyag tartalmának köszönhetően.  A melasz tehát nagyon egészséges és természetes.  A melaszból napi 2-3 teáskanálnyit érdemes fogyasztani, például édesítőként teához adva.

 

Kurkuma 
A kurkuma a szervezetre gyakorolt hatása miatt még egészséges is. Megakadályozza a vérrögök kialakulását a vérben, így csökkenti a trombózisveszélyt. Emellett csillapítja az erős vérzést és a melaszhoz hasonlóan a menstruációs görcsöket is nagy arányban mérsékeli.

 

Avokádó 
Az avokádó rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet a vérrendszerben, ezáltal csökkenti a kialakuló érelmeszesedést.  Nagyon sokféle képen lehet fogyasztani az avokádót, például mártásként, salátaként.

 

Gránátalma
A gránátalma fogyasztása jótékony hatással van az érrendszerre. A vérrög kialakulás és vérnyomáscsökkentő hatás, már napi 1 pohár gránátalmalé vagy rendszeres gyümölcsfogyasztással elérhető.

 

Hagyma
Nagyszerű forrása az antioxidánsoknak a hagyma. Segíti a szív egészségének a megőrzését is. A hagyma úgy javítja a vérkeringést, hogy segíti a vénák és az artériák tágulását amikor több vér áramlik rajta keresztül. Gyulladáscsökkentő hatása miatt is érdemes fogyasztani a hagymát.

Fahéj
A fahéj rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre és a vérkeringést is javítja. A fahéj képes csökkenteni a vérnyomást, mivel lazítja az érfalakat ezáltal pedig javítja a keringést és a szívet is képes egészségesen tartani.

 

Fokhagyma
Köztudottan jó hatással van a vérkeringésre és a szívre is a fokhagyma. A benne található allicin javítja a szöveteknek a vérellátását és ellazítja az ereket is.

 
Gránátalma.