Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A gyaloglás egészséges!

A gyaloglás egészséges!

hillvital.hu
2022. 03. 13. 12:17:00

A gyaloglás azok számára a legtökéletesebb választás, akik jelentős túlsúllyal rendelkeznek, és ehhez kapcsolódóan ízületi problémákkal is küzdenek.
 

A gyaloglás során a tempót és a távolságot is mi határozzuk meg. Igyekezzünk olyan távot és tempót választani, aminek a teljesítése után jóleső fáradtságot érzünk, közérzetünk kellemes marad.

 

Az ízületeinknek is kedvez a kíméletes átmozgatás. Ezenkívül a szívünk és az érrendszerünk is meghálálja. A mozgás hatására élénkül a vérkeringésünk, az erek vérellátása is jobb lesz, javul a szervezet oxigénellátása. Így csökken a szívbetegségek, az érrendszeri megbetegedések, valamint a stroke kockázata. A mozgás során erőteljesen használjuk a testünk minden izmát és a csontjainkat. Ennek következtében erősödik az izomzatunk és a csontrendszerünk.

 

Gyaloglás közben az erős combizom tehermentesíti a térdízületeket, a farizom pedig a medencét tartja megfelelő helyzetben. A csontritkulás is megelőzhető a rendszeres gyaloglással. A tempós séta során a szervezetnek sokkal több energiára van szüksége, mint amikor csak egy íróasztal mögött üldögélünk egész nap. Így beindulhat a zsírégetés is. Ehhez legalább fél órát kell egy alkalommal sétálni.

A szervezetünk a gyaloglás hatására nem csak a zsírt, hanem az inzulint is hatékonyabban tudja majd feldolgozni, így felgyorsul az anyagcsere is. Ezért a cukorbetegség megelőzésében is fontos szerepet játszik a gyaloglás. Egyéb jótékony hatása, hogy a jó levegőn végzett mozgás örömöt okoz, így termeli a boldogsághormont. Az endorfin jelenléte a szervezetben pedig csökkenti a stresszt.

 


A természet, az oxigénnel dús levegő megnyugtatóan hat ránk. A séta során fellépő kellemes fáradtság pedig az alvásproblémákban jelent segítséget. Könnyebben megy az alvás, és sokkal pihentetőbb is lehet. Ha rendszeresen gyalogolunk, könnyebben fogjuk venni az előttünk álló lépcsőket, egy hosszabb sétát, akár egy rövidebb túrát. De még a busz után is bátrabban fogunk szaladni, mert biztos, hogy nem fog elfogyni futás közben félúton a levegő. 


Egészséges a gyaloglás!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés